top of page

TOERISTISCHE & ACTIVITEITEN

DE WESTELIJKE VOGEZEN
 
Natuur, geschiedenis en locale gerechten .... welkom in de Westelijke Vogezen !
Centre historique de Neufchâteau ©OTOV

Centre historique de Neufchâteau ©OTOV

Cinéma Scala ©Feeric Instant

Cinéma Scala ©Feeric Instant

Amphithéâtre de Grand - ©P.MASSIT

Amphithéâtre de Grand - ©P.MASSIT

Fort aux Enigmes - ©OTOV

Fort aux Enigmes - ©OTOV

Maison Natale de Jeanne d'Arc

Maison Natale de Jeanne d'Arc

DE HIGHLIGHTS

NEUFCHÂTEAU

Ontdek in Neufchâteau prachtig cultureel erfgoed zoals het plein Jeanne d’Arc, de kerk St-Christophe, de kerk St-Nicolas, herenhuizen, de kapel en het ziekenhuis Saint-Esprit, de bioscoop Scala (oud italiaans theater) of de prachtige trappen uit de Renaissance-periode.

100 plus beaux détours de France
Ville et Métiers d'Art

GRAND UIT HET GALLO-ROMEINSE TIJDPERK

Het amphitheater van Grand is één van de grootste monumenten uit het Romeinse Rijk. Het prachige mozaïek wordt beschouwd als één van de mooiste uit z’n genre in Europa. Een onvergetelijk bezoek en een reis in het antieke verleden van de Westelijke Vogezen !

DE STOELEN VAN LIFFOL

Ontdek de manufacturen van Liffol-le-Grand, een klein stadje dat bekend staat als de hoofdstad van stijlvolle stoelen en meubels. Liffol-le-Grand maakt onderdeel uit van de geografische aanduiding "Siège de Liffol". Dankzij deze vermelding is de know-how van de meubelmakers nationaal en internationaal bekend !

Ville et Métiers d'Art

LE FORT AUX ENIGMES

(HET RAADSELFORT)

Met de hele familie of met vrienden op weg naar dit fort uit de 19e eeuw. Ludo, de mascotte van het fort, ontvangt de gasten en stelt talrijke animaties en spelen voor. In de galerijen van het Fort wachten er verschillende activiteiten voor jong en oud.

DOMREMY-LA-PUCELLE

Op slechts 11 km van Neufchâteau, aan de oever van de Maas, bevindt zich Domremy-la-Pucelle waar Jeanne d’Arc werd geboren. U kunt hier  haar geboortehuis bezoeken alsmede de prachtige Basiliek Sainte-Jeanne d'Arc, nationaal monument van de Franse erkenning van Jeanne d'Arc.

Sièges de Liffol
Randonnée à vélo - Ouest des Vosges

ACTIVITEITEN

DE MAASFIETSROUTE

FIETS- EN WANDELROUTES

Wat is er mooier dan het ontdekken van de prachtige natuur en de historische plaatsen op de fiets of te voet ! Speciale stafkaarten zijn ter beschikking bij de VVV en een topo-gids van de Westelijke Vogezen is te koop bij de receptie van de camping. U kunt de diverse circuits ook op uw smartphone downloaden met de Cirkwi app.  

Meuse à Vélo

Een absolute must !

De Maasfietsroute is een internationale fietsroute van meer dan 1000 km die loopt van de bron op het Plateau de Langres tot aan Rotterdam.  

Plus d'informations.

SPORT, RECREATIE

EN CULTUUR

Sport, cultuur en vrije tijd... de Westelijke Vogezen bieden vele mogeliljkheden voor jong en oud. De culturele agenda is beschikbaar op de website van de VVV.

IN DE OMGEVING
VAN DE CAMPING
 • Mont-lès-Neufchâteau : 5 km
 • Liffol-le-Grand : 10 km
 • Domremy-la-Pucelle : 11 km
 • Grand : 20 km
 • Contrexéville : 29 km
 • Vittel : 32 km
 • Vaucouleurs : 31 km 
 • Mirecourt : 40 km
 • Nancy : 62 km
 • Epinal : 72 km
 • Gerardmer : 120 km
banniere-pass-lorraine_NL.png

MEER INFORMATION OP DE WEBSITE VAN DE

bottom of page